23 лист. 2010 р.

Дупа

І ще хотіла пожалітись, що мене страшенно болить дупа від уколів прогестерону. Вся в твердих великих синіх гулях. І сидіти боляче і лежати боляче. Якщо вагітність настала, то треба ці уколи приймати до 8-го тижня. Але якщо треба я б терпіла по 5 чи 10 таких уколів в день, тільки щоб та вагітність настала.

9 коментарів:

  1. А нагадай, для чого той прогестерон...

    ВідповістиВидалити
  2. Прогестерон підтримує лютеїнову (після овуляції) фазу жіночого циклу і готує слизову оболонку матки до можливого прикріплення ембріону.
    Після овуляції фолікул перетворюється в жовте тіло, яке виробляє Прогестерон. І нормально жінкам достатньо Прогестерону який виробляється тільки одним жовтим тілом, бо овулює тільки один фолікул. Жінки що проходять ЗІВ мають мають більше ніж один дозрілий фолікул, з якого забирають яйцеклітини, і здавалось би всі жовті тіла з цих фолікулів мали б виробляти цілу купу Прогестерону. Але все зовсім не так, фолікули при ЗІВ проколюються під час забирання яйцеклітин, що порушує нормальний розвиток жовтого тіла. Також, жовтому тілу потрібний Лютеїнізуючий Гормон (ЛГ), щоб добре виробляти Прогестерон. А при ЗІВ за допомогою ліків (Ганірелікс в мому випадку)виробництво ЛГ гіпофізом блокується, для попередження передчасної овуляції. Звідси і виходить, що є дві важливі причини для допоміжної терапії ін"єкціями Прогестероноу.

    ВідповістиВидалити
  3. Карочє, треба )

    Скажи, ти вже думала яким буде план дії у випадку, якби і цього разу не вийшло?

    ВідповістиВидалити
  4. Думала, але ціхо, я боюсь про це говорити....

    ВідповістиВидалити
  5. Тобто, накаркати...

    Я не хочу (не "не бажаю тобі"), а саме не хочу, особисто, аби ти про це мусила одного дня думати. Але на все Божа воля. Я це кажу для того, аби в день, котрий не дай Бог стане для тебе чорним і важким, ти мала ще одну, приготовану наперед надію.

    :-*

    ВідповістиВидалити
  6. Бідна дупа ;-))) Бажаю їй боліти ще не менше 8 тижнів.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую, і я так кажу - Хай болить ще дОоовго і нУуудно. :-)

    ВідповістиВидалити
  8. Коли мою філейну частину обкололи у пологовому до синяків, що аж сидіти не могла, рятувалася примочками з ромашки: розпарювала пакетик ромашкового чаю і прикладала. Вже наступного дня відчула полегшення.

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую за пораду. :-) Треба відшукати тут ромашковий чай і спробувати.

    ВідповістиВидалити