8 груд. 2009 р.

Посередність

Я кожного ранку їду на роботу приблизно з півгодини. І ці півгодини маю на передумування всякої всячини. Ось сьогодні щось почало мені думатись - от кому легше жити людям посереднім чи визначним? Здавалось би талант чи визначна діяльність це великий тягар, з ним треба вміти жити, щоб його і себе не згубити. Але він додає людині впевненості і вартості у власних очах. А посередність?... Посередня людина мусить постійно миритись з своєю посередністю. Заспокоювати себе, що не всім дано стати великими і видатними. Важко бачити свою значущість у цьому світі живучи непримітне життя. Отак народжуються люди, живуть собі невиділяючись, помирають...і крім рідних ніхто не згадає. Кажуть, що це велике щастя знайти свій талант чи призначення в житті, але добре знаємо, що переважна більшість людей так його і не знаходять.

Моторошно від думки, що майже півжиття прожито, а так і не знаю де є моє в цьому світі.

4 коментарі:

  1. >сьогодні щось почало мені думатись - от кому легше жити людям посереднім чи визначним? Здавалось би талант чи визначна діяльність це великий тягар, з ним треба вміти жити, щоб його і себе не згубити. Але він додає людині впевненості і вартості у власних очах. А посередність?... Посередня людина мусить постійно миритись з своєю посередністю.

    Талант інколи додає і відповідальності. А посередні люди дуже часто задоволені тим, що мають, їх не гризе їхня посередність.

    >Моторошно від думки, що майже півжиття прожито, а так і не знаю де є моє в цьому світі.

    Co není - může být. :)

    Ти можеш завтра проснутись з ясною головою і усвідомленням своїх потреб.

    ВідповістиВидалити
  2. Це б було чудово. Маю надію, що життя марно не пройде і знайду своє призначення.

    ВідповістиВидалити
  3. 1. всім однаково.
    2. посередніх людей не існує, кона людина талановита у чомусь.

    ВідповістиВидалити
  4. >посередніх людей не існує, кона людина талановита у чомусь

    О, так.

    Щоб бути не просто трутнем, а расовим - треба мати талант. Або хляти першоклясово - то треба вміти.))

    ВідповістиВидалити