16 груд. 2009 р.

Джулі і Джулія

Декілька днів тому подивилась фільм Julie & Julia (Джулі і Джулія). Не знаю наскільки цікавим буде фільм неамериканському глядачеві. Справа в тому, що в фільмі паралельно показують період життя в Франції відомої американської кулінарки Джулії Чайлд і Джулі Пауел,  секретарки, починаючого письменника, котра вирішила зготувати кожен рецепт в книжці Джулії Чайлд і розповідати про це в своєму блозі. Джулія Чайлд для американців середнього та старшого віку є своєрідною іконою. Її кулінарні телевізійні шоу були дуже популярні, вона була чи не одна з найперших хто вмів поєднати гумор та добру кулінарію. Джулія вміла подати найскладніші рецепти доступно і надавала натхнення спробувати їх зготувати. Фільм поставлений за книжкою Джулії Пауел основаною на записах в її блозі.
Мені фільм дуже сподобався, приємний, легкий і захоплюючий. Дуже сподобалась сама ідея готувати за книжкою і розповідати про це в блозі. Самій захотілось мати якусь таку гарну ідею, пов"язану з блогом :-). Зразу після перегляду залізла в інтернет шукати рецепт Boeuf Bourguignon (Біф Бургуньйон), який героїня фільму готувала на вечерю з репортеркою, котра роки назад "відкрила" для Америки Джулію Чайлд і який вона за першим разом спалила. Це яловичина тушена в червоному вині, з шпундерком, цибулею і грибами. Наступні вихідні хочу приготувати, в фільмі про це блюдо говорилось як про щось напівбожественне.
Виявляється я не одна така натхненна, прочитавши відгуки про фільм зрозуміла, що всі жінки після перегляду дістали бажання щось приготувати. Відшукала я й оригінальний блог Джулії Пауел і з захватом перечитала цілу купу записів. Це ж треба було їй такий цікавий задум придумати!...

3 коментарі:

  1. Люблю яловичину (ліричний відступ). )

    Біф Бургуньйон мені ще не хочеться готувати, а от передивитись фільм - так.

    На вихідних гляну...

    А потім, може і в блоґ загляну, якраз шукаю рецепти для новорічного меню...

    ВідповістиВидалити
  2. Я поділюсь враженнями від цього блюда, сподіваюсь не розчарує. Але десь підозрюю що воно звучить розкішніше ніж є насправді. Побачимо...

    ВідповістиВидалити
  3. Better late than never...
    Значить так, готування Біф Бургуньйон займає неймовірну кількість часу. Результат зовсім не вразив. Таке собі волове м"ясо тушене з грибами, цибулею, беконом і червоним вином. Здається мені, що в кулінарії, як і в любій іншій сфері, прогрес бере своє. Рецепти які я пробую з сучасних кулінарних книжок, мені більше до смаку. Не буду сперечатись, що є класичні блюда яких покращити дуже важко, але Біф Бургуньйон, на мою думку, не входить до цього списку. Соррі, Джулія...

    ВідповістиВидалити